• Fri frakt vid köp över 1000kr
  • Snabba leveranser
  • Betala tryggt och enkelt med Klarna

MEET THE EQUESTRIAN STOCKHOLM FAMILY

Equestrian Stockholm

– Vår vision

Vi på Equestrian Stockholm vill erbjuda våra kunder ett unikt sortiment av ridkläder och accessoarer. Vår målsättning är att skapa vackra och funktionella ridkläder som smickrar kroppen, ett marknadssegment som sedan länge varit eftersatt enligt oss

För oss är det självklart att arbeta för en bättre miljö, därför utvecklar vi våra produkter i ekologiska och miljövänliga material. Våra produkter utvecklas ständigt i samarbete med våra teamryttare och fokusgrupper, allt för att skapa så optimala produkter som möjligt för våra kunder. Vår vision är att skapa ett internationellt ledande varumärke för exklusiva rid-produkter i ekologiska material. Vi arbetar ständigt för djurens välbefinnande och stöttar unga kvinnor i deras satsningar inom ridsporten.

 

KLÄDERNA

Equestrian Stockholm föddes ur en upplevd avsaknad av ridkläder som kan användas både i stallet och privat. Vi vill skapa ridkläder och ridbyxor som är bekväma att rida i men som även får ryttaren att känna sig snygg. Alla våra designs är sådant som vi själva vill bära.

Equestrian Stockholm erbjuder ett unikt sortiment av exklusiva produkter till ryttaren med naturen i åtanke. Vi skapar välgjorda och nytänkande produkter på design- och funktionsnivå.

När vi tar fram och utvecklar våra kollektioner vill vi att de ska andas mode, power och energi. Produkterna skapas i nya spännande sportmaterial, alla med eko-tänk utformade med en kvinnlig och snygg design.

ES tar ansvar

Ett av de största miljöproblemen vi ser idag är att västvärlden gör av med otroligt stora mängder vatten. Under hösten 2016 började vi använda oss av en teknik där man utnyttjar kaffebönans unika egenskaper att transportera bort fukt och lukt. På så sätt kan våra kunder dra sitt strå till stacken eftersom Equestrian Stockholms produkter håller sig fräscha under fler användningstillfällen och behöver således inte tvättas lika ofta.

Vi arbetar för att ta fram kläder där processen har så liten inverkan på miljön som möjligt. Detta genomsyrar hela kedjan från produktion till konsument. Vi  försöker alltid hitta de material, tekniker och processer som ger minst miljöpåverkan.

Något vi på Equestrian Stockholm jobbar aktivt för är djurens rättigheter, vi kommer aldrig att använda varken dun eller päls i någon av våra produkter. När du handlar hos ES behöver du aldrig vara orolig att något djur farit illa under tillverkningsprocessen.

Vi får ofta frågor från folk som är tveksamma om andra typer av foder kan ha samma effekt som dun. Faktum är att de är minst lika bra. Förutom att inga djur har skadats under framställningen är de lika varma, otroligt lätta och enkla att tvätta. Vi på ES tror inte på gamla traditioner som gör någon annan varelse illa.

 

POWER

Equestrian Stockholm stöttar och sponsrar unga tjejer som vågar drömma. Tjejer som satsar på att förverkliga sina drömmar om att slå sig fram i en sport där kvinnor och män tävlar mot varandra på lika villkor.

I stallet lär man sig att arbeta hårt och leda andra men också att berömma och visa uppskattning till sin omgivning, med detta i åtanke är det inte konstigt att många av dagens kvinnliga ledare och chefer kommer från en bakgrund i just stallet.

Vår vision är att kontinuerligt utveckla vårt arbete med unga ryttare i takt med att bolaget växer.

Varumärken har ett ansvar

Johanna – varför startade jag Equestrian Stockholm?

Jag har alltid inspirerats av starka kvinnor som vill göra skillnad och vågar följa sina drömmar. Hela idén med ES inspirerades av starka hästtjejer. Varje dag träffar jag starka tjejer som sliter i stallet, rider, mockar och kör lastbil. Ridsporten är tuff och skolar in tjejer och killar till att jobba hårt och ta ansvar. Ibland kan man ju fråga sig varför vi gör det? Varför sliter man varje dag i ur och skur? Svaret är enkelt: Passionen till hästar. För oss är det mer än en sport, det är en livsstil.

 

Varumärken har ett ansvar

För mig är det viktigt att varumärken och företag säger någonting. Att de har en egen röst. Jag själv är vegetarian och bryr mig om vår natur. För mig är det otroligt viktigt att jag kan stå för och själv bära våra produkter utan ha gjort avkall på mina värderingar. Vi använder oss av återvunna material i våra produkter och vi vägrar päls och dun i våra kläder. För mig är det en självklarhet att arbeta för att öka medvetenheten kring ekologiska material och hoppas att fler företag gör detsamma!

 

THE ES FAMILY

CEO

Johanna Ingelsson

Head of Finance

Max Müller

Finance

Amanda Moberg

Human resources

Bertil Ingelsson

Head of Marketing

Cecilia Claesson

Wholesale manager

Sofia Grundsten

E-commerce manager

Erik Zetterberg

Influencer manager

Emma Tedenström

Graphic designer

Emma Andersson

Content manager

Fanny Olsson

Designer

Jasmina Sivac

Purchase manager

Emel Tarhan Yanartas

Design and Purchase assistant

Mikaela Bodin Limsiri

Warehouse manager

Sarah Larsson

Warehouse

Hanna Moberg

Warehouse

Frida Modig

Warehouse

Amanda Wahlström

Customer service

Malin

Customer service

Marijam

Customer service

Anja

Customer service Germany

Camilla

Exhibition manager

Mika Thalén

Security

Tiger

Security

Lea

Security

Gizmo

Agents

Marketing manager UK

Linnea Aarflot

Agent Finland

Kia Herold

PHOTOGRAPHERS

Photographer

Rebecca Tengström

Make up and hair artist

Emelie Persson

Photographer

Josef Peyre

Photographer

Fredric Berggren