• Fri frakt vid köp över 1500kr
  • Snabba leveranser
  • Betala tryggt och enkelt med Klarna

Equestrian Stockholms miljöpolicy

Hållbarhet  

För oss på Equestrian Stockholm är det en självklarhet att värna om miljön. Vi är absolut inte perfekta, men vi jobbar hela tiden för att bli bättre. Vi strävar efter att utveckla vårt hållbarhetsarbete och minska vårt klimatavtryckSom företag har vi ett ansvar och vill erbjuda riktigt bra produkter som håller över tid. Genom att använda textiler av hög kvalité och satsa på tidlös design kan vi göra just det.  

Tips! När du shoppar hos oss, titta efter den gröna eko-symbolen som visar vilka våra mest hållbara produkter är.

 

Noga utvalda material

Polyester är ett av de mest populära materialen inom klädindustrin eftersom det är slittåligt och har en lång livslängd. Det passar alltså perfekt för ridkläder och hästutrustning. Tyvärr krävs det mycket naturresurser att framställa. Därför använder vi återvunnen polyester i många av våra plagg, vilket är mycket snällare mot planeten. Ett bra alternativ som bidrar till minskad förbrukning av energi och naturresurser. Vårt långsiktiga mål är att samtliga produkter som innehåller polyester ska vara tillverkade av återvunnet material.  

Tips! Genom att tvätta dina polyesterkläder i tvättpåse filtrerar du ut mikroplaster som annars hamnar i havet.  

Krossade kaffebönor

Det finns många anledningar att älska kaffe. En är att krossade kaffebönor kan vara bra att ha i kläder ur ett miljöperspektiv. Låt oss förklara. Vi använder nämligen återvunna krossade kaffebönor (rester från livsmedelsindustrin) i flera av våra plagg. Kaffebönorna neutraliserar lukt och håller kläderna fräscha längre. Summan av kardemumman är att du inte behöver tvätta lika ofta, vilket är bättre för både plagget och planeten!

Sortera mera

Har du tröttnat på någon av våra produkter? Ge gärna bort den till någon du tycker om, eller sälj vidare och tjäna en slant. På så sätt förlänger du varans livslängd! Vill du ge en produkt nytt liv? Vi blir superglada om ni återvinner våra textilprodukter. Det går jättebra att görmed alla våra klädesplagg, schabrak, lindor! Har du köpt en produkt hos oss? Återvinn förpackningen som plast! 

 

Transport till havs

Transport är en självklar del i vårt hållbarhetsarbete. Idag transporterar vi majoriteten av våra produkter med sjöfart, vilket är det mest miljövänliga sättet att frakta stora mängder varor på. Vi letar ständigt efter nya innovationer för att göra vår transport mer miljövänlig.